Datum: Tuesday 1 July 2008 om 13:06:04  
avatar

FRYugo
Gepost: 983
Offline
Het conceptprogramma 2008/2009 voor de Eredivisie en Jupiler League dat de afgelopen dagen uitlekte, kan vergeten worden. Het midweeks spelen van AZ-Feyenoord gaat niet door en dit zorgt voor vele knelpunten.

Omdat er voor die wedstrijd geen andere datum gevonden kan worden, ziet de KNVB zich genoodzaakt een nieuw programma in elkaar te draaien.

De afgelopen maanden heeft de bond met alle betrokken partijen gesprekken over de eventuele belemmeringen gevoerd. Daaruit kwamen twee conceptprogramma's. Wat uit de gesprekken ook naar voren kwam, was dat het midweeks spelen van AZ-Feyenoord voor een kink in de kabel zou kunnen zorgen. Het andere concept was voor de NS niet haalbaar.

Na het rondzenden van het programma heeft de gemeente Alkmaar, ondanks vruchtbaar lijkende onderhandelingen, alsnog bezwaar tegen de opzet aangetekend. Ook spoedoverleg op maandagochtend bleek niet voldoende om de partijen bij elkaar te brengen.

"Het blijkt gewoon niet mogelijk de wedstrijd AZ-Feyenoord te verplaatsen zonder dat dit ingrijpende gevolgen heeft voor de rest van het competitieschema. Zeer teleurstellend allemaal", zegt KNVB-woordvoerder Frank Huizinga tegen VI.

Aan de KNVB nu de taak voor een geheel nieuw programma te zorgen. Pas daarna zal het schema voor de Jupiler League bedacht worden. Formeel dient het competitierooster voor 1 augustus bekend te zijn.
________________________________________________

Gewoon wachten tot 2 augustus dus.
Profiel / Stuur PM   icon icon
Datum: Thursday 3 July 2008 om 11:39:51  
avatar

misz_funky
Gepost: 2672
Offline
fijn...
Profiel / Stuur PM   icon icon
Datum: Thursday 3 July 2008 om 11:48:39  
avatar

Loyce
Gepost: 2249
Offline
Haha, doe je niks aan.


Nu dat jij weg bent, spreken wij nooit meer met elkaar.
Profiel / Stuur PM   icon icon
Datum: Thursday 10 July 2008 om 14:43:28  
avatar

FRYugo
Gepost: 983
Offline
KNVB verandert eerste speelronde niet

In het nieuwe conceptprogramma van de KNVB is er niets aan de eerste speelronde veranderd. Wel is onder meer de laatste speeldag door elkaar heen gehusseld. Zo ontvangt Ajax niet NAC Breda, maar FC Twente.

Daarnaast krijgt Feyenoord Roda JC op bezoek, terwijl eerst een uitwedstrijd bij FC Utrecht stond gepland. Landskampioen PSV eindigt niet met een wedstrijd tegen sc Heerenveen, maar met een uitwedstrijd bij Willem II. De Friezen moeten op hun beurt nu naar Alkmaar, zo meldt het AD.

Aan de eerste speelronde is niets veranderd, waardoor de Eredivisie nog altijd wordt geopend met Vitesse - FC Groningen, Sparta - ADO Den Haag, Roda JC - FC Twente, NEC - De Graafschap, FC Utecht - PSV, Heracles - Feyenoord, Willem II - Ajax, AZ - NAC en Volendam - Heerenveen.

Ook aan de topper tussen Feyenoord en Ajax is niet gesleuteld, deze vindt plaats op 21 september.
Profiel / Stuur PM   icon icon
Datum: Thursday 10 July 2008 om 14:45:07  
avatar

De Laar
Gepost: 5341
Offline
Damn, een topic over het leven van een mestkever zou nog interessanter zijn
Profiel / Stuur PM   icon icon